Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@17:20:54 GMT

برای پلمپ دفاتر قانونی کی و چگونه باید اقدام کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۷۲۹۱۵

برای پلمپ دفاتر قانونی کی و چگونه باید اقدام کرد؟

با شروع فعالیت خود در قالب شرکت یا شخص حقیقی یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید به آن توجه داشته باشید، امور مالیاتی است. در واقع شما باید به محض شروع فعالیت خود، باید تکالیف مالیاتی را به درستی انجام دهید تا مشمول جریمه نشوید. پلمپ دفاتر یکی از مهم‌ترین امور مالیاتی است که اشخاص تجاری (شرکت و تاجران) باید سالانه انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دفاتر کاربردهای مختلفی دارند و باید در زمان مشخصی پلمپ و طبق دستورالعمل خاصی تنظیم شوند.

موعد پلمپ دفاتر و تکمیل آن

دفاتر پلمپ شامل دو دفتر روزنامه و دفتر کل هستند که باید توسط اداره مالیات پلمپ شوند. به این معنی که تمامی صفحات آن شماره‌گذاری شده و دارای تاریخ هستند.

اشخاص تجاری یعنی شرکت و تاجران می‌توانند قبل از شروع سال مالی درخواست پلمپ دفاتر را به اداره ثبت شرکت‌ها بدهند تا در سال جدید فرصت کافی برای تکمیل آن را داشته باشند. در صورتی که در سال مالی جاری دفاتر قانونی را پلمپ می‌کنید، این کار را به ماه‌های پایانی سال موکول نکنید، چرا که حجم درخواست در آن زمان زیاد است. در نتیجه ممکن است، زمان کافی برای تکمیل دفاتر خود نداشته باشید. ثبت‌یار خدمت پلمپ دفاتر را به‌صورت آنلاین در اختیار شما قرار می‌دهد.

چه اشخاصی ملزم به پلمپ دفاتر هستند؟

همه اشخاص و کسب و کارها نیازی به پلمپ دفاتر خود ندارند. طبق قانون شرکت‌های تجاری، موسسات غیر تجاری، صاحبان اصناف و اشخاص حقیقی که ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند باید هرسال درخواست پلمپ دفاتر بدهند.

شرکت‌هایی که ثبت شده‌اند اما فعالیتی در طول سال نداشته‌اند، همچنین شرکت‌هایی که فعالیت محدودی دارند هم باید دفاتر خود را پلمپ کنند. در واقع اداره مالیات حجم فعالیت اشخاص تجاری را بر اساس معاملات درج شده در این دفاتر مشخص می‌کند. اگر یک شرکت هیچ فعالیتی نداشته باشد باید پس از پلمپ دفاتر، آن را به‌صورت سفید در اختیار اداره مالیات قرار دهد.

نحوه پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که باید به محض شروع فعالیت خود انجام دهید. از این دفاتر برای ثبت حساب و کتاب مالیاتی در طول یک سال استفاده می‌شود که مبنای محاسبه مالیات شما قرار می‌گیرد. در نتیجه تکمیل درست آن اهمیت زیادی دارد.

در دفتر روزنامه باید تمامی معاملات و مراودات تجاری را به‌صورت روزانه یادداشت کنید. در دفتر کل نیز خلاصه صورت معاملات را از دفتر روزنامه به دفتر کل منتقل کنید.

رعایت ترتیب معاملات و همچنین توجه به تاریخ آن‌ها از جمله مواردی است که باید توجه زیادی به آن داشته باشید تا در انتهای سال و در زمان رسیدگی به امور مالیاتی با مشکل مواجه نشوید.

مدارک مورد نیاز برای پلمپ دفاتر

شرکت‌ها و تاجران ملزم هستند هر ساله درخواست پلمپ دفاتر خود را به اداره ثبت شرکت‌ها بدهند. به همین منظور باید مدارک مورد نیاز را ارائه کنند. این مدارک برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است.

مدارک اشخاص حقوقی: کپی کارت ملی مدیر عامل اصل اظهارنامه پلمب دفاتر تجارتی دریافت شده از سامانه (اظهارنامه باید به امضای یکی از مدیران شرکت رسیده باشد) کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات ثبتی شرکت (در خصوص تغییر مدیران، دارندگان امضا، نام، نوع شخصیت حقوقی و مرکز اصلی) اصل یا تصویر مصدق وکالت‌نامه یا معرفی‌نامه (در خصوص اشخاص حقوقی دولتی) مدارک اشخاص حقیقی: کپی کارت ملی کپی شناسنامه اصل اظهارنامه دریافت شده از سامانه فرم تکمیل شده اظهارنامه پیامد‌های عدم پلمپ دفاتر

پلمپ نکردن دفاتر در مهلت قانونی اولین مشکلی که برای شما به وجود می‌آورد، جریمه‌های مالیاتی است. در عین حال محدودیت‌های زیادی را برای شما به وجود می‌آورد.

از جمله رایج‌ترین مشکلات عدم پلمپ دفاتر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: غیرقانونی بودن فعالیت محرومیت از معافیت‌های مالیاتی که اداره مالیات در مواعد مختلف اعلام می‌کند. عدم امکان ارائه اظهارنامه مالیاتی عدم امکان دریافت کارت بازرگانی ثبت درخواست پلمپ دفاتر

دفاتر پلمپ علاوه بر اینکه در ثبت حساب و کتاب‌های مالیاتی کاربرد دارند، باعث شفافیت مالیاتی می‌شوند. همچنین به عنوان سند محسوب می‌شوند و در صورت بروز هرگونه اختلاف با شرکای تجاری کاربرد دارد.

درخواست ثبت پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکت‌ها انجام می‌شود، گرچه رسیدگی به آن در صلاحیت اداره مالیات است. به همین منظور می‌توانید پس از تاسیس شرکت یا شروع فعالیت خود درخواست پلمپ دفاتر خود را ثبت کنید. همچنین به‌صورت سالانه دفاتر خود را پلمپ کنید.

ثبت‌یار، درخواست پلمپ دفاتر شما را به‌صورت آنلاین ثبت می‌کند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی پلمپ دفاتر ثبت یار ثبت پلمپ دفاتر پلمپ دفاتر تجاری ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی شروع فعالیت خود اداره مالیات دفاتر خود دفاتر پلمپ شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شادی مالکی در حاشیه بازدید از دفاتر تاکسیرانی مناطق گفت: هدف از بازدید دفاتر مناطق این است که از نزدیک با خدمت‌رسانی در مراکز و همچنین مشکلات تاکسیرانان آشنا شویم و در راستای بهبود شرایط این قشر زحمتکش گام برداریم.

وی هدف از راه‌اندازی دفاتر را تمرکززدایی در سازمان تاکسیرانی دانست و افزود: بر همین اساس دفاتری در مناطق ۲۲ گانه افتتاح شده و خدماتی نظیر انواع خدمات اداری، رفاهی، خدمات خرید و فروش خودرو و ... در آن ارائه می‌شود. مالکی ادامه داد: یکی از بزرگترین مطالبات تاکسیرانان در خصوص دفاتر، افزایش سرعت عملکرد دفاتر در اجرای درخواست‌هایشان به ویژه امور دفتری بود و همچنین تقاضا داشتند دریافت هزینه‌ها توسط شرکت‌ها نظام‌مند شود.

سرپرست سازمان تاکسیرانی بر تداوم این بازدید‌ها تاکید کرد و گفت: ما به‌صورت هفتگی از دفاتر و شرکت‌ها بازدید خواهیم داشت تا با ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با تاکسیرانان، برای حل مشکلات و چالش‌هایشان گام برداریم. در این بازدید‌ها تعدادی از تاکسیرانان به بیان مشکلات‌شان در خصوص نوسازی تاکسی‌ها، بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی، سیما تاکسی و یا ثبت‌نام برای پروانه اشتغال پرداختند. همچنین برخی از تاکسیرانان با توجه به مشکلات مالی درخواست تسهیلاتی در خصوص بهسازی خودروهایشان داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • پلمپ ۱۷ باشگاه ورزشی ورامین در دستور کار
  • بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه در سال گذشته ساماندهی و شناسه‌دار شدند
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه شناسه‌ملی دریافت کردند
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه ساماندهی و شناسه‌دار شدند
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را هم اخراج کرد!
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را به علت حمایت از مظلومان غزه اخراج کرد